Un consorţiu de firme, interesat să participe la finanţarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4

Postat la 03 martie 2013 20 afişări

Reprezentanţii unui consorţiu de firme interesat de construcţia grupurilor 3 şi 4 de la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă s-au întâlnit vineri cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care crede că trebuie găsită o formulă de împărţire a riscului între stat şi participanţii la proiect.

Vosganian s-a întâlnit vineri cu o delegaţie de oameni de afaceri formată din reprezentanţi ai consorţiului SNC-Lavalin Nuclear Ontario, Ansaldo Nucleare Italia şi Elcomex România.

"Reprezentanţii celor trei companii şi-au arătat interesul, în cadrul discuţiilor, de a identifica un model de finanţare pentru proiectul construcţiei grupurilor 3 şi 4 la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei transmis MEDIAFAX.

Vosganian a spus că Guvernul susţine proiectul, considerând necesar să fie atrase investiţii pentru diminuarea participaţiei statului la reactoarele 3 şi 4.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consortiu,
firme,
finantare
/actualitate/un-consortiu-de-firme-interesat-sa-participe-la-finantarea-constructiei-reactoarelor-3-si-4-10627634
10627634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.