Un blogger de turism ar putea ajunge la închisoare pentru că a ironizat o companie aeriană

Postat la 30 iulie 2019 61 afişări

Un blogger de turism ar putea ajunge la închisoare pentru că a ironizat o companie aeriană

Bloggerul de turism Rius Vernandes riscă să ajungă la puşcărie după ce a ironizat, într-o postare pe Instagram, meniul oferit de compania Garuda Indonezia.

 

Vernandes nu s-a referit însă la mâncare, ci la faptul că stewardesele i-au oferit un meniu scris de mână pe o foaie A4. El a postat o fotografie cu textul "Meniul e încă la printat", scriu cei de la Daily Mail.

 

 

Două zile mai târziu, el a primit o scrisoare de la autorităţile din Indonezia prin care era informat că a fost acţionat în judecată de Garuda pentru defăimare.

 

În statul asiatic, postarea online a unui conţinut ce poate dăuna imaginii este o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la patru ani.

 

Ca urmare a incidentului, Garuda Indonesia a decis să interzică pasagerilor să facă poze în timpul zborului. Deşi interdicţia a fost ulterior ridicată, reprezentanţii companiei cer clienţilor să respecte intimitatea celorlalţi şi să se rezume la fotografii neutre.

 

"Pasagerii pot face poze în interes personal, aşa cum sunt selfie-urile, atât timp cât nu deranjează alţi pasageri", a transmis Ikhsan Rosan, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
inchisoare,
companie aeriana,
indonezia,
meniu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.