Un avion care a plecat de la Bucureşti spre Oradea a aterizat forţat. La bord se afla şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu. Aeronava, pilotată de Adrian Iovan

Autor: Elvira Gheorghita, Andrei Dumitrescu Postat la 20 ianuarie 2014 216 afişări

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

UPDATE: Elicopterul de la SMURD Mureş s-a retras din zona accidentului aviatic, din cauza ceţii

Elicopterul de la SMURD Mureş trimis la locul unde a aterizat forţat avionul care zbura de la Bucureşti spre Oradea s-a retras din zona accidentului, din cauza ceţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Condiţiile meteo nu permit aterizarea, astfel că elicopterul a fost nevoit să se retragă", au spus sursele citate.

În acest condiţii, la locul accidentului vor interveni trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi jandarmii montani, despre care surse medicale au precizat anterior că ar fi ajuns deja la faţa locului.

UPDATE: Avionul a fost localizat în zona localităţii Fântânele din Cluj

Avionul care ar fi aterizat forţat luni după-amiază a fost localizat în zona localităţii Fântânele din judeţul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

La locul accidentului au fost trimise trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi un elicopter de la SMURD Mureş.

Avionul, plecat de la Bucureşti spre Oradea, este de tip BN2 şi ar fi aterizat forţat în judeţul Cluj, fiind pilotat de Adrian Iovan, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, oficiali din MAI.

"Un prim echipaj de intervenţie, format din jandarmi montani, a sosit la faţa locului. Toţi cei şapte din avion sunt conştienţi şi ar urma să fie transportaţi la Cluj", au precizat surse medicale.

Potrivit surselor citate, în avion se aflau medici de la spitalele bucureştene "Sf. Maria", Fundeni şi Elias, precum şi unul de la o unitate sanitară din Oradea.

Oficiali din MAI au precizat că avionul, de tip Britten Norman 2 (BN 2), are două motoare, o viteză de croazieră de 200 kilometri pe oră şi poate transporta opt pasageri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Adriana Vornicu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că apelul la 112 a fost primit la ora 16.16, fiind făcut de o persoană care se afla în avion, după prăbuşirea acestuia.

Bărbatul a anunţat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite.

UPDATE  Şeful IGSU:Toate persoanele din avion, în viaţă, medicul care a sunat la 112 a acordat primul ajutor

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ion Burlui, afirmă că toate cele şapte persoane aflate în avionul medical sunt în viaţă, răniţii primind îngrijiri de la medicul care a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul aviatic.

El precizat că toate informaţiile pe care le are de la faţa locului au fost furnizate de unul din medicii din avion, cel care a sunat la 112 şi care le-a acordat îngrijiri medicale persoanelor din aeronavă.

Şeful IGSU a spus că nu se poate pronunţa asupra stării de sănătate a celor şapte persoane aflate în aeronavă.

UPDATE  Poliţia Cluj: Nu se cunoaşte locul unde se află avionul, este căutat în zona Beliş-Scărişoara

Şeful Poliţiei Judeţene Cluj, Tudor Grindean, a declarat că deocamdată nu se cunoaşte locul exact unde se află avionul care s-ar fi prăbuşit, aeronava fiind căutată în zona Beliş (judeţul Cluj) - Scărişoara (judeţul Alba), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Poliţiei Judeţene Cluj, Tudor Grindean, a spus că avionul de mici dimensiuni, în care se aflau şapte persoane şi care se deplasa de la Bucureşti spre Oradea, s-ar fi prăbuşit în zona Beliş-Scărişoara, mai multe echipaje de intervenţie îndreptându-se spre zona respectivă.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se cunoaşte exact unde s-ar fi prăbuşit avionul, el fiind căutat în zona Beliş-Scărişoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Adriana Vornicu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că apelul la 112 a fost primit la ora 16.16, fiind făcut de o persoană care se afla în avion, după prăbuşirea acestuia.

Bărbatul a anunţat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite.

UPDATE Informaţii iniţiale indicau că avionul s-a prăbuşit. La ora transmiterii acestei stiri, jandarmii montani au ajuns la locul accidentului.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat că în aeronavă erau şapte persoane, iar una dintre acestea a sunat la 112 şi a anunţat accidentul aviatic.

El a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri, mai multe ambulanţe se îndreaptă spre locul accidentului.

Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor.

Sursele citate au precizat că toate cele şapte persoane sunt în viaţă.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

La 9 ianuarie 2006, patru persoane, între care doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma, şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AVION,
PRĂBUŞIT,
/actualitate/un-avion-care-a-plecat-de-la-bucuresti-spre-oradea-a-aterizat-fortat-la-bord-se-afla-si-purtatorul-de-cuvant-al-spitalului-elias-dr-valentin-calu-aeronava-pilotata-de-adrian-iovan-11932741
11932741
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.