Povestea românului care a ajuns să lucreze la cele mai mari filme de la Hollywood

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 ianuarie 2014 2319 afişări

Adrian Ursei a plecat din Bucureşti în 2002 cu gândul de a lucra în Spania. După 12 ani, e angajat la una dintre cele mai mari firme de grafică computerizată din lume şi lucrează la filme precum Iron Man 3 şi Cloud Atlas.

Povestea românului care a ajuns să lucreze la cele mai mari filme de la Hollywood

După ce a muncit în nordul Spaniei până în 2009, Adrian s-a întors în ţară şi s-a angajat în cadrul unei multinaţionale, dar a ajuns la concluzia că postul îl limita din punct de vedere profesional. Şi-a deschis o afacere specializată în consultanţă în proiectare şi servicii tehnice. A fost la un interviu pentru un post de freelancer la Trixter, in Munchen, iar cei de acolo i-au oferit un post pe două luni; ulterior, i s-a propus un post permanent.

Trixter, compania la care lucrează acum Adrian, este specializată efecte speciale şi animaţie, având drept clienţi, printre alţii, pe cei de la Warner Bros., Marvel sau 20th Century Fox. Românul ocupă funcţia de Computer Graphics Supervisor, iar faptul că Trixter este una din companiile care prelucrează spre final producţia înseamnă că mare parte din ceea ce face Adrian ajunge pe marile ecrane.

Adrian Ursei a învăţat de unul singur bazele graficii animate, culegând informaţia cu ajutorul motoarelor de căutare pe vremea când lucra în Spania. Îi place România, dar nu ştie încă dacă se va întoarce în ţara în care s-a născut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-romanului-care-a-ajuns-sa-lucreze-la-cele-mai-mari-filme-de-la-hollywood-11931584
11931584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.