Un antreprenor român preia 50% din acţiunile retailerului ucrainean de echipamente sportive Gorgany din România, la nici un an de la intrarea pe piaţă, şi rebranduieşte singurul magazin în Montrek

Autor: Cristina Roşca Postat la 14 noiembrie 2023 47 afişări

Un antreprenor român preia 50% din acţiunile retailerului ucrainean de echipamente sportive Gorgany din România, la nici un an de la intrarea pe piaţă, şi rebranduieşte singurul magazin în Montrek

Retailerul autohton de echipamente sportive Montrek a fuzionat cu compania Gorgany România, originară din Ucraina, activă pe acelaşi segment de piaţă. Iar ca urmare a acestei mutări, magazinul Gorgany din zona Piaţa Unirii din Capitală, singurul sub această marcă, devine Montrek.

“Montrek a fuzionat cu Gorgany România”, spune Sorin Delivasile, proprietarul Montrek. El adaugă că a preluat 50% din acţiunile Grogany România. “Toate stocurile şi activele Montrek au transferate pe aceeaşi firmă, iar brandul Gorgany s-a transformat în Montrek”, adaugă el.

Montrek Sport este un business deschis în 2003 de către alpinista Dana Grădinariu, dar în acţionariatul căruia a intrat Sorin Delivasile în 2022. El este la rândul său alpinist.

Sub brandul Montrek exista un magazin fizic amplasat în centrul istoric, pe strada Blănari, la numărul 12, dar acesta se va închide. Astfel, activitatea se va muta pe Bulevardul IC Brătianu, la numărul 35, acolo unde a funcţionat Gorgany. Acesta din urmă este un brand intrat pe piaţa locală în urmă cu mai puţin de un an, România fiind prima piaţă în afara Ucrainei unde retailerul a pătruns.

Magazinul de pe Bulevardul I.C. Brătianu, de la nr. 35, are o suprafaţă de vânzare de 500 de metri pătraţi, dispusă pe două niveluri. La parter sunt expuse articole de îmbrăcăminte, accesorii pentru outdoor şi nutriţie sportivă. Etajul este dedicat pasionaţilor de trekking şi alpinism - având articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru ascensiunile montane, şi zonei de camping.

Ca urmare a fuziunii, brandul de echipamente sportive Turbat al companiei Gorgany din Ucraina va rămâne în portofoliul companiei nou formate, alături de mărci precum Osprey, Zamberlan, Salewa, Scarpa, Ortovox, Nordisk, Northfinder, Petzl, Mund, Edelrid, Kong, Nature, dar şi Climbing Stag (marca proprie de accesorii de trekking a Montrek).

Turbat este un brand ucrainean de jachete puf, saci de dormit, corturi şi echipament de munte, fondat în 2005 de antreprenorii Andriy Bandrivskyy şi Oksana Donets, care este prezent în mai multe ţări din Europa şi Asia. Producătorul deţine şi lanţul de magazine de echipamente outdoor Gorgany, cu 12 unităţi în Ucraina.

„Gorgany a strâns o comunitate de oameni care călătoresc sau merg în drumeţie, pentru care magazinele noastre din Ucraina au devenit locul de întâlnire din afara potecilor de munte. Am încercat să replicăm acest model şi în România şi am reuşit să creăm un loc cool, unde am reuşit cea mai bună prezentare internaţională a brandului Turbat. În schimb, cum să-i aducem în magazin pe acei oameni îndrăgostiţi de munte, care să contribuie la succesul afacerii, a rămas o întrebare fără răspuns. Din acest motiv am decis să fuzionăm cu magazinul local Montrek, unde am găsit oameni cu pasiune vie pentru tot ce este legat de munte”, a spus Oksana Donets, unul dintre asociaţii ucraineni ai Gorgany.

Montrek Sport a fost deschis acum 20 de ani de către Dana Grădinariu, prima femeie româncă ce a urcat pe cel mai înalt vârf din America de Sud, vf Aconcagua (6.962 m), în 2004. În anul 2022, Montrek a fost preluat Sorin Delivasile, alpinist şi el.

„Când am preluat Montrek am folosit experienţa acumulată pe munte pentru a aduce o gamă de produse care să acopere cât mai bine necesităţile comunităţii de alpinişti şi pasionaţi de munte din ţara noastră. Aşa am ales să punem accentul pe consilierea clienţilor în achiziţia echipamentelor tehnice din magazin. În urma fuziunii, strategia noastră a ajuns să se completeze perfect cu viziunea Gorgany, în care magazinul este nu numai spaţiu de vânzare, ci şi loc de întâlnire pentru comunitatea montană. Rezultatul este primul concept store de echipamente outdoor din România”, a declarat Sorin Delivasile.

Montrek Sport a avut afaceri de 302.000 de lei anul trecut, plus 36%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gorgany,
sport,
echipamente sportive,
Montrek

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.