Un an de de la intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecţia datelor: 90.000 de notificări cu privire la încălcări ale securităţii datelor în UE

Autor: Departamentul Economic Postat la 25 mai 2019 50 afişări

La 25 mai 2019 se împlineşte un an de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecţia datelor.

Obiectivul principal al normelor a fost acela de a le oferi cetăţenilor mijloacele necesare pentru a-şi exercita drepturile şi de a-i ajuta să dobândească un nivel mai mare de control asupra datelor lor cu caracter personal. Acest lucru se întâmplă deja, deoarece cetăţenii europeni încep să îşi folosească noile drepturi, peste două treimi dintre ei (67%) fiind la curent cu acest regulament.

La un an de la intrarea în vigoare a regulamentului, Comitetul european pentru protecţia datelor, înfiinţat recent, a înregistrat peste 400 de cazuri transfrontaliere de utilizare abuzivă a datelor cu caracter personal în Europa. În total, în uniune, numărul de notificări cu privire la încălcări ale securităţii datelor este de 89.271.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GDPR,
ANALIZĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.