De ce s-a prăbuşit lanţul de restaurante al lui Jamie Oliver? Un răspuns este Brexit

Autor: Departamentul Economic Postat la 25 mai 2019 239 afişări

La începutul acestei săptămâni, grupul de restaurante Jamie Oliver a intrat în insolvenţă, ceea ce a dus la pierderea a 1.000 de locuri de muncă, relatează BBC.

Grupul, care include lanţul italian Jamie, Barbecoa şi Fifteen, a fost redus de la 25 de restaurante la trei.

Dispariţia restaurantelor face parte dintr-o tendinţă mai largă, potrivit statisticilor firmei de date CGA. Lanţurile au înregistrat o scădere cu 1,1% a numărului de restaurante în anul încheiat în martie, o scădere mai accentuată decât scăderea de 0,1% înregistrată din decembrie până în decembrie, care a fost prima scădere într-un deceniu.

Kate Nicholls, directorul executiv al organismului comercial UKHospitality, spune că se închid 15 restaurante pe săptămână, pe fondul politicilor politice şi economice "tulburi" care afectează cheltuielile de consum.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JAMIE OLIVER,
ANALIZĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.