Un an bun pentru bricolaj: profiturile au urcat şi cu peste 100% în 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 31 august 2021 131 afişări

Anul pandemic 2020, un an dedicat reparaţiilor şi îmbunătăţirilor în gos­po­dărie, a adus jucătorilor din piaţa de bricolaj creşteri de profit chiar şi peste 100% faţă de 2019, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor disponi­bile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Un an bun pentru bricolaj: profiturile au urcat şi cu peste 100% în 2020

Anul pandemic 2020, un an dedicat reparaţii şi îmbunătăţiri în gospodărie, a adus jucătorilor din piaţa de bricolaj creşteri de profit chiar şi peste 100% faţă de 2019, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cele mai mari marge de profit ale jucătorilor din bricolaj variază între 8 şi 16%, potrivit calculelor ZF.

Doar în cazul Bricostore, firma prin care este administrat businessul britanicilor de Kingfisher, care deţin magazinele Brico Dépôt, nu sunt încă publicate datele financiare aferente anului 2020.

Cele mai mari creşteri de profit se remarcă la Arabesque şi Damila, două companii locale deţinute de Cezar Rapotan, respectiv Remus-Daniel Niţu.

Fiecare dintre cele două companii au avut profituri cu circa 112% mai mari în 2020 comparativ cu anul precedent, fiind, de altfel, singur care au depăşit pragul de 100% avans.

Aproape de acest nivel au fost Artsani şi Max, două reţele de dimensiuni mai mici, din judeţele Prahova (Artsani) şi Constanţa (Max).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bricolaj,
profituri,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.