Un adolescent în vârstă de 15 ani, găsit în viaţă la cinci zile după cutremurul din Nepal

Autor: Iuliana Enache Postat la 30 aprilie 2015 78 afişări

Un adolescent în vârstă de 15 ani, îngropat sub dărâmăturile unei case prăbuşite la Kathmandu în urma cutremurului din Nepal, a fost găsit în viaţă la cinci zile după dezastru, relatează Sky News, în pagina electronică.

Echipele de salvare americane l-au scos pe adolescent de sub dărâmături într-un moment în care speranţa găsirii unor supravieţuitori a început să scadă simţitor. Mulţimea l-a primit cu aclamaţii în timp ce era scos pe targă, cu faţa acoperită de praf. Şeful echipei, Andrew Olvera, a declarat că băiatul a fost prins între două etaje prăbuşite.

Între timp, ascensiunile pe Muntele Everest vor fi reluate săptămâna viitoare, în pofida faptului că avalanşele generate de cutremur au provocat moartea a 18 persoane. Dar şeful departamentului pentru turism, Tulsi Gautam, a sfătuit alpiniştii să renunţe la expediţii, afirmând că sunt în curs lucrări de reparaţii.

Între timp, locuitorii sunt tot mai nemulţumiţi de întârzierile în distribuirea ajutorului. Aproximativ 200 de persoane au protestat în faţa Parlamentului din capitala Kathmandu, cerând mai multe autobuze pentru a merge la casele lor.

În satul Sangachowk, unul dintre cele mai afectate şi situat la aproximativ trei ore de mers cu maşina de capitală, numeroşi săteni furioşi au blocat drumul cu pneuri. Mulţimea a oprit două camioane care se îndreptau către Kathamandu şi transportau orez, tăiţei şi biscuiţi. Ulterior, oamenii au blocat o coloană de trei camioane de armată cu provizii suplimentare, generând o confruntare cu soldaţii înarmaţi.

"Guvernul nu ne-a dat nimic de mâncare", a declarat Udhav Giri, în vârstă de 34 de ani. "Camioanele care transportă orez trec pe aici şi nu se opresc. Toate alimentele se duc către sediul central", a declarat el.

Ministrul nepalez al Comunicaţiilor, Minendra Rijal, a recunoscut că autorităţile au făcut greşeli, afirmând: "Este un dezastru la o scară fără precedent. Au fost unele slăbiciuni în gestionarea operaţiunilor umanitare".

Numărul persoanelor decedate în Nepal a crescut la aproape 5.500, iar alte 10.000 au fost rănite. Lor li se adaugă 80 de victime înregistrate în India şi Tibet. Premierul Sushil Koirala a avertizat că bilanţul victimelor ar putea ajunge la 10.000, pe măsură ce se vor primi informaţii din zonele izolate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPAL,
CUTREMUR,
/actualitate/un-adolescent-in-varsta-de-15-ani-gasit-in-viata-la-cinci-zile-dupa-cutremurul-din-nepal-14182311
14182311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.