Retailerul francez de mobilă de lux Roche Bobois a inaugurat primul magazin din România

Autor: Ioana Matei Postat la 29 aprilie 2015 787 afişări

Retailerul francez de mobilă de lux Roche Bobois a inaugurat primul magazin din România

Retailerul francez de mobilă de lux Roche Bobois a inaugurat primul magazin de pe piaţa locală, în Capitală. Afacerea Roche Bobois  este dezvoltată în regim de franciză de omul de afaceri Şerban Cismărescu, care a condus, în ultimii 18 ani, compania de mobilier de lux italienesc Innova, al cărei director general este în continuare.

Showroom-ul Roche Bobois, aflat pe Calea Victoriei în fostul sediu al Marfin Bank, se întinde pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi este obiectul unei investiţii de aproximativ 650.000 de euro, în amenajare, decoraţiuni, în mobilier, în stocul de marfă, în pregătirea celor 7 angajaţi, software, licenţe, ş.a.m.d.p, potrivit lui Cismărescu. „Credem că vom ajunge la la break even într-un an şi jumătate sau chiar mai repede, dacă ne facem treaba bine".

„După ani buni de micşorări şi închideri, noi credem că acum este momentul pentru a face acest magazin pentru că piaţa s-a structurat mai bine, întrezărim o revenire a pieţei pe diferite domenii, fianciar, real estate, nu este o revigorarea agresivă pentru că nu mai este momentul de aşa ceva, dar este o revigorarea evidentă. Inevitabil se va întâmpla acest lucru şi pe segmentul nostru în anii ce urmează”, spune Cismărescu, omul de afaceri menţionând şi faptul că lucrează la aducerea mărcii Roche Bobois pe piaţa locală încă de acum doi ani.

„Innova a evoluat cum a putut să evolueze orice business în această perioadă. Suntem într-un moment în care cred că a făcut diferenţa experienţa celor care sunt în acest domeniu – 18 ani în care deserveşti clienţi zi de zi este o probă, o măsură a serviciilor pe care le dai. Dacă faci greşeli, vestea se duce, şi dispari de pe piaţă”, spune omul de afaceri referindu-se la modul în care a evoluat afacerea Innova pe timp de criză. Anul trecut, compania pe care o conduce a înregistrat o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, similară cu nivelul anului 2006 şi este o valoare în jurul căreia s-au menţinut afacerile companiei în ultimii ani.

Fondat în 1960, Roche Bobois este considerat cel mai mare retailer francez de pe segmentul high end, deţinut de familiile Roche şi Chouchanm şi care a înregistrat afaceri de 400 de milioane de euro în 2014.

În urmă cu doi ani, o participaţie de 20% din acţiunile grupului Roche Bobois au fost preluate de Tamburi Investment Partners, o bancă de investiţii, preluarea având ca scop accelerarea procesului de extindere.

Roche Bobois are peste 250 de magazine, răspândite în 50 de ţări. În 2014, Roche Bobois a deschis 15 noi magazine în mai multe oraşe din lume, printre care Mumbai, Lima, Portland, Shanghai, Manila şi Frankfurt. Pentru 2015, compania are în plan inaugurarea a încă 15 noi show-room-uri, printre care se numără Guatemala City, Cape Town, Montreal, Miami, Pasadena, Chongqing, Nuremberg.

Mai multe detalii despre brandul de mobilier de lux Roche Bobois şi despre afacerile dezvoltate de Şerban Cismărescu veţi citi în una dintre ediţiile viitoare ale Business Magazin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/retailerul-francez-de-mobila-de-lux-roche-bobois-a-inaugurat-primul-magazin-din-romania-14174991
14174991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.