Oficial german: Noul sarcofag de la Cernobîl va fi construit până la sfârşitul lui 2017

Autor: Gaidau Ion Postat la 30 aprilie 2015 490 afişări

Ţările din cadrul G7 au anunţat miercuri, la Londra, că noul sarcofag care va acoperi reactorul avariat al centralei nucleare de la Cernobîl va fi construit până la sfârşitul lui 2017 în pofida unor dificultăţi de finanţare a lucrărilor, relatează Reuters.

Secretarul de stat german pentru Mediu, Jochen Flasbarth, a precizat, la finalul unei reuniuni a G7 (Statele Unite, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Japonia) la Londra, că au fost obţinute "promisiuni concrete" pentru deblocarea a 530 de milioane de euro din cele 650 necesare pentru construirea sarcofagului.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a promis în luna noiembrie a anului trecut 350 de milioane de euro pentru construirea unui nou sarcofag la reactorul avariat al centralei nucleare de Cernobîl, afectate de un grav accident în aprilie 1986. Restul fondurilor până la 530 de milioane de euro vor fi oferite de ţările membre G7 şi Uniunea Europeană.

Jochen Flasbarth, a cărui ţară deţine preşedinţia G7, s-a declarat "uşurat" în urma obţinerii acestor fonduri şi încrezător că şi alte state, în special Rusia şi China, vor aloca bani pentru a ajunge la suma de 650 de milioane de euro necesară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
UCRAINA,
CERNOBÎL
/actualitate/oficial-german-noul-sarcofag-de-la-cernobil-va-fi-construit-pana-la-sfarsitul-lui-2017-14181551
14181551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.