Un adolescent de doar 16 ani a spart reţeaua Apple şi a accesat datele clienţilor. Ce transmite compania

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 august 2018 2633 afişări

Un adolescent de doar 16 ani a spart reţeaua Apple şi a accesat datele clienţilor. Ce transmite compania

Un băiat de 16 ani a atacat cibernetic reţeaua principală a companiei Apple, a descărcat fişiere interne şi a accesat conturile clienţilor – totul pentru că era fanul companiei şi îşi doreşte să lucreze acolo într-o zi, potrivit declaraţiilor înregistrate într-un tribunal din Melbourne, citate de The Guardian.

Potrivit publicaţiei, avocatul tânărului a declarat în faţa tribunalului pentru minori din Melbourne că băiatul s-a infiltrat în reţeaua Apple de mai multe ori într-un an pentru că admiră compania.

Băiatul, care studiază la o şcoală privată, a stocat informaţiile stocate într-un folder numit „hacky hack hack”, scrie The Guardian.

În ciuda faptului că în tribunal acuzatorii au anunţat că adolescentul a descărcat 90 GB de fişiere securizate şi că a accesat conturile clienţilor, Apple – cea mai valoroasă companie din lume – a negat că ar fi fost afectaţi clienţii.

Compania susţine că a descoperit breşa de securitate şi a notificat FBI-ul, care au anunţat autorităţile australiene.

„La Apple, protejăm vigilent reţelele noastre şi avem echipe dedicate formate din profesionişti în securitatea informaţiei care lucrează la detectarea şi eliminarea ameninţărilor”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Băiatul a pledat vinovat şi va primi sentinţa în luna septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
apple,
clienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.