Ultimul producător de berete din Franţa se luptă pentru supravieţuire

Postat la 18 februarie 2014 58 afişări

Producătorul francez de berete Laulhere, cu o tradiţie de 174 de ani, se luptă pentru supravieţuire pe o piaţă invadată de importuri ieftine din China, India, Pakistan şi Cehia, la doi ani după ce a fost salvat din faliment de o companie care produce îmbrăcăminte pentru armată.

Ultimul producător de berete din Franţa se luptă pentru supravieţuire

 Laulhere a devenit recent ultimul producător francez de berete, după ce a cumpărat, săptămâna trecută, singura companie rivală, Blancq-Olibet, înfiinţată în urmă cu aproape 200 de ani, transmite Bloomberg.

Bereta, unul dintre simbolurile tradiţionale ale Franţei, riscă să devină un produs exclusiv de import, subliniind problemele de competitivitate ale economiei franceze, care au contribuit la stagnarea economică din ultimii ani şi la creşterea şomajului la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.

Laulhere s-a alăturat curentului pentru promovarea produselor "Fabricat în Franţa" (Made in France), pe măsură ce beretele de import acaparează o cotă tot mai mare dintr-o piaţă în scădere. Pe site-ul Laulhere tronează sloganul "Pentru noi, «Made in France» înseamnă încă ceva".

"Există berete, şi apoi există berete", subliniază Mark Saunders, director de vânzări la Laulhere şi irlandez care trăieşte în Franţa de mai bine de 20 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ultimul-producator-de-berete-din-franta-se-lupta-pentru-supravietuire-12106593
12106593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.