Ioana Rogojinaru, Zentiva: „A lucra în supply chain e ca şi cum ai lucra într-un turn de control al unui aeroport"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 februarie 2014 543 afişări

Ioana Rogojinaru este absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, s-a alăturat Zentiva în anul 2002, iar în 2007 a devenit Manager Supply Chain Industrial Affairs. Este responsabilă de achiziţii operaţionale, planificarea producţiei, depozite şi relaţii cu clienţii după nouă ani de expertiză în achiziţii şi import.

Ioana Rogojinaru, Zentiva:  „A lucra în supply chain e ca şi cum ai lucra într-un turn de control al unui aeroport"

Una dintre marile provocări aduse de această poziţie a fost creşterea portofoliului de produse şi de clienţi într-un ritm extrem de alert – „Am pornit în 2009 cu un singur client – piaţa locală, iar acum lucrăm pentru 15 pieţe din Europa Centrală şi de Vest", spune Rogojinaru.

Managerul punctează necesitatea punerii în practică a mai multor procese de eficientizare şi optimizare a resurselor şi, ulterior, concentrarea pe echilibrul între rigurozitatea standardelor specifice industriei şi flexibilitatea şi agilitatea absolut necesare pentru a rămâne în top pe pieţele de generice, tot mai concurenţiale, în care lansările şi livrarea produselor la timp sunt elemente esenţiale.

Este foarte motivată de ceea ce face şi de rezultatele muncii sale şi ale echipei. „A lucra în supply chain e ca şi cum ai lucra într-un turn de control al unui aeroport: ai informaţii, vizibilitate, imagine de ansamblu, trebuie să iei decizii rapid şi să planifici resursele interne atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung astfel încât toată lumea să ajungă în timp util şi în siguranţă la destinaţie. Cu alte cuvinte, pentru ca produsul să ajungă pe raftul farmaciei sau în spitale la timp şi în condiţii optime, din respect pentru viaţa pacienţilor noştri", mai spune Rogojinaru.


IOANA ROGOJINARU

ZENTIVA, PARTE A SANOFI

FUNCŢIE manager supply chain industrial affairs

VÂRSTĂ 39 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 242,5 milioane lei (doar producţia locală a Zentiva S.A.)

ANGAJAŢI aproximativ 400, în cadrul diviziei industrial affairs

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ioana Rogojinaru,
Zentiva
/lideri/ioana-rogojinaru-zentiva-a-lucra-in-supply-chain-e-ca-si-cum-ai-lucra-intr-un-turn-de-control-al-unui-aeroport-12100136
12100136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.