Ultimii doi investitori privaţi de la reactoarele 3 şi 4 de la centrala din Cernavodă renunţă la investiţie

Postat la 23 decembrie 2013 56 afişări

Companiile Enel (Italia) şi ArcelorMittal au decis să părăsească proiectul de peste 6 miliarde de euro al construcţiei reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la centrala din Cernavodă (CNE), astfel că statul, prin Nuclearelectrica, rămâne unicul acţionar implicat în acest proiect.

Ultimii doi investitori privaţi de la reactoarele 3 şi 4 de la centrala din Cernavodă renunţă la investiţie

 "Enel Investment Holding BV şi ArcelorMittal Galaţi SA au decis să îşi exercite dreptul de opţiune privind vânzarea pachetului de acţiuni de 9,15%, respectiv 6,2% deţinute în EnergoNuclear SA, prin transmiterea unei notificări către acţionarul majoritar, Nuclearelectrica SA", se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are obligaţia să cumpere acţiunile celor două companii în EnergoNuclear în terme de 30 zile de la primirea notificărilor, la un preţ egal cu 80% din valoarea nominală a acţiunilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ultimii-doi-investitori-privati-de-la-reactoarele-3-si-4-de-la-centrala-din-cernavoda-renunta-la-investitie-11811567
11811567
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.