Japonia a adoptat un BUGET RECORD, de peste 920 miliarde de dolari, pentru următorul an fiscal

Postat la 22 decembrie 2013 148 afişări

Guvernul japonez a adoptat un buget record de peste 920 miliarde de dolari pentru următorul an fiscal, care cuprinde creşterea cheltuielilor de securitate socială, apărare şi investiţii publice, vizând în acelaşi timp reducerea datoriei de stat, transmite Bloomberg.

Japonia a adoptat un BUGET RECORD, de peste 920 miliarde de dolari, pentru următorul an fiscal

 Guvernul şi coaliţia de guvernare au adoptat pentru anul fiscal 2014-2015, care va începe la 1 aprilie, un proiect de buget care presupune cheltuieli de 95.880 miliarde yeni (921 miliarde de dolari), potrivit ministrului de Finanţe Taro Aso, citat de Bloomberg.

Necesarul de finanţare estimat pentru anul viitor a fost redus uşor, la aproximativ 396 miliarde de dolari.

Premierul Shinzo Abe încearcă să pună capăt spiralei deflaţioniste care a limitat creşterea economică în ultimii 15 ani şi să gestioneze creşterea continuă a cheltuielilor cu pensii şi asistenţă socială, cauzată în principal de îmbătrânirea populaţiei. De asemenea, guvernul trebuie să găsească o soluţie sustenabilă pentru reducerea datoriei de stat, ajunsă la aproximativ 220% din PIB, cel mai ridicat nivel din lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/japonia-a-adoptat-un-buget-record-de-peste-920-miliarde-de-dolari-pentru-urmatorul-an-fiscal-11808653
11808653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.