ULTIMĂ ORĂ: Tranzacţie neaşteptată. Încă o bancă din România a fost VÂNDUTĂ

Postat la 03 ianuarie 2018 981 afişări

Leumi, a doua cea mai mare bancă din Israel, a decis să vândă subsidiara din România către Argo Capital Management, parte de fondului britanic de investiţii Argo.

ULTIMĂ ORĂ: Tranzacţie neaşteptată. Încă o bancă din România a fost VÂNDUTĂ

Consiliul de administraţie al Leumi a semnat ieri un acord de principiu pentru vânzarea participaţiei de 99,91% din Leumi Bank România către Argo Capital Management, potrivit Reuters.

 

Această decizie de vânzare a subsidiarei din România este parte a strategiei de a-şi concentra operaţiunile internaţionale în centrele financiare principale prin subsidiarele din SUA şi Marea Britanie, potrivit Leumi.

 

 

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de finalizarea procesului de due dilligence, negocieri şi obţinerea avizelor de la autorităţile de reglementare.

 

Israelienii au intrat pe piaţa locală în 2006, când au preluat un jucător de mici dimensiuni, Eurom Bank, printr-o tranzacţie de 34 de milioane de dolari. Leumi Bank finanţează în principal proiecte de real estate, proiectele cetăţenilor israelieni şi companiile mici şi mijlocii din România.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.