ULTIMA ORA. Tara in care a avut loc o lovitură de stat. Ce au patit mai multi militari

Postat la 07 ianuarie 2019 1979 afişări

O tentativă de lovitură de stat, condusă de un grup de soldaţi, a eşuat luni în Gabon.

ULTIMA ORA. Tara in care a avut loc o lovitură de stat. Ce au patit mai multi militari

Respectivul grup de militari a apărut la primele ore ale dimineţii la radio-televiziunea naţională din capitala Libreville şi a lansat un apel la revoltă către populaţie, anunţând totodată crearea unui „Consiliul naţional al restaurării″ democraţiei. Apelul a fost citit de un militar care s-a prezentat drept locotenentul Ondo Obiang Kelly, locţiitor al comandantului Gărzii Republicane, informează AFP, citat de Agerpres.

Câteva ore mai târziu, calmul a „revenit″ şi autorităţile au preluat situaţia „sub control″⁣, potrivit ministrului comunicaţiilor şi purtător de cuvânt al guvernului, Guy-Bertrand Mapangou. Acesta a spus că au fost cinci membri ai unui comandou care preluaseră controlul radio-televiziunii, dintre care patru au fost arestaţi şi al cincilea a fugit.

Forţele de securitate au fost desfăşurate în capitală şi vor rămâne acolo şi în zilele următoare pentru a menţine ordinea, a mai afirmat oficialul gabonez.

Frontierele au rămas deschise, în schimb internetul era tăiat la Libreville, după cum a constatat corespondentul AFP, care a auzit şi focuri de armă în zona radio-televiziunii şi a observat mişcări de blindate pe principalele bulevarde din Libreville.

Acelaşi corespondent afirmă că zeci de tineri au incendiat o maşină şi cauciucuri într-un cartier din apropierea radio-televiziunii, aparent dând curs apelului la revoltă lansat de pucişti, iar forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lovitura de stat,
militari,
grup,
esuat,
gabon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.