UiPath cumpără compania britanică Re:infer, activă în domeniul NLP

Autor: Tibi Oprea Postat la 01 august 2022 127 afişări

UiPath (simbol bursier PATH), cel mai valoros startup de IT pornit în România şi primul care a ajuns pe Wall Street, a anunţat achiziţia companiei britanice Re:infer, care permite roboţilor software să mineze şi să extragă contextul şi semantica din e-mailuri, chaturi şi sesiuni de voce, potrivit Business Wire.

UiPath cumpără compania britanică Re:infer, activă în domeniul NLP

♦ Noile capabilităţi vor permite companiei listate la New York să extragă informaţii din mesaje şi documente ♦ Acţiunile PATH au minus 58% în primele şapte luni din 2022.

UiPath (simbol bursier PATH), cel mai valoros startup de IT pornit în România şi primul care a ajuns pe Wall Street, a anunţat achiziţia companiei britanice Re:infer, care permite roboţilor software să mineze şi să extragă contextul şi semantica din e-mailuri, chaturi şi sesiuni de voce, potrivit Business Wire.

Termenii achiziţiei nu au fost încă dezvăluiţi, iar noile capabilităţi sunt momentan disponibile clienţilor UiPath într-o previzualizare privată. Detaliile integrării urmează a fi anunţate în cadrul evenimentului UiPath FORWARD 5 din Las Vegas, care va avea loc în perioada 27-29 septembrie. „Automatizarea şi inteligenţa artificială sunt o pereche puternică şi naturală care, împreună, ne oferă viziu­nea unei com­pa­nii complet auto­matizate. Clienţii noştri sunt inundaţi de documente, comunicări şi date cărora trebuie să le înţeleagă semni­ficaţia şi să le proceseze eficient. Com­binarea tehnologiei NLP a Re:infer cu produsele noastre de înţelegere a documentelor şi AI extinde amploa­rea capacităţilor noastre actuale de auto­matizare bazate pe AI şi deblochează noi oportunităţi de automatizare pentru clienţii noştri“, spune Ted Kummert, vicepreşedinte executiv, Produse şi Inginerie, în cadrul UiPath.

Înfiinţată în 2015 de către oameni de ştiinţă de la University College London, Re:infer foloseşte tehnologia de învăţare automată (machine learning), un subset al inteligenţei artificiale (AI), pentru a extrage contextul din mesajele de comunicare şi pentru a le transforma în date utile.

Interfaţa construită fără cod le permite utilizatorilor din mediul de business să îşi antreneze propriile modele de inteligenţă artificială pentru specificitate şi flexibilitate mai mari.

Această capacitate de extragere a informaţiilor din comunicaţii va permite roboţilor software ai UiPath să înţeleagă contextul şi semantica e-mailurilor, a chat-urilor şi a înregistrărilor audio pentru a putea oferi interacţiuni superioare în serviciul cu clienţii.

Lider global pe piaţa de automatizare enterprise, UiPath a raportat pentru primul trimestru din 2021 venituri de 245 de milioane de dolari, faţă de 186 de milioane de dolari în T1/2021, adică o creştere de circa 32%, respectiv pierderi care s-au redus de la 238 de milioane de dolari la 118 milioane de dolari.

Pentru T2/2022, UiPath estimează venituri în intervalul 229-231 de milioane de dolari, ARR în intervalul 1.040-1.042 de milioane de dolari şi o pierdere operaţională non-GAAP de 55-60 de milioane de dolari.

UiPath are 9,82 de miliarde de dolari capitalizare, după ce acţiunile PATH s-au depreciate cu 58% de la începutul acestui an, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Investing.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UiPath,
companie,
marea britanie,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.