UE se indoieste ca mierea, morcovii si fructele ajuta sanatatea. Motivul: alimentele sunt testate ca si cum ar fi medicamente

Postat la 10 decembrie 2010 16 afişări

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a decis ca iaurtul n-ar fi destul de bun in mentinerea sanatatii, dupa ce, pana acum, din miile de alimente evaluate, n-a trecut niciunul testul. Au "picat" pana si plantele medicinale, mierea sau vinetele. Motivul: EFSA testeaza alimentele ca si cum ar fi medicamente.

Dupa ce a decis ca mierea si morcovul n-ar fi suficient de bune pentru mentinerea sanatatii, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a respins acum si iaurtul, cum ca nici acesta n-ar ajuta prea mult sanatatea. Motivul: EFSA inca nu s-a convins ca bacteria probiotica Lactobacillus casei 114001 din iaurtul Actimel reduce riscul de diaree la pacientii care au aceasta problema din cauza tratamentului cu antibiotice.

Intamplarea a reaprins scandalul EFSA care, de la infiintare si pana acum, a respins pe banda rulanta toate solicitarile primite de la producatorii din Europa. Autoritatea a respins 1.833 de propuneri evaluate pana acum si, in plus, a dat unda verde numai pentru 320 de nonalimente, si anume produse folosite si in medicamente: vitamine, minerale si alte ingrediente asemanatoare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
sanatate,
fructe,
morcovi,
miere,
teste
/actualitate/ue-se-indoieste-ca-mierea-morcovii-si-fructele-ajuta-sanatatea-motivul-alimentele-sunt-testate-ca-si-cum-ar-fi-medicamente-7798382
7798382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.