UE propune o foaie de parcurs pentru soluţionarea conflictului gazelor dintre Moscova şi Kiev

Postat la 27 mai 2014 26 afişări

Comisarul european pentru Energie Günther Oettinger a propus, luni, o foaie de parcurs pentru soluţionarea conflictului gazelor dintre Moscova şi Kiev, apreciind că vede "o şansă bună" de a se ajunge la un acord până la 1 iunie.

UE propune o foaie de parcurs pentru soluţionarea conflictului gazelor dintre Moscova şi Kiev

 "Am făcut progrese, avem o şansă bună de a ajunge la un acord până la 1 iunie", a spus Oettinger, într-o conferinţă de presă, după negocierile avute la Berlin cu miniştrii rus al Energiei, Aleksandr Novak, şi cel ucrainean, Iuri Prodan.

Moscova ameninţă cu întreruperea livrărilor de gaze către Ucraina de la începutul lui iunie dacă Kievul nu îşi va achita datoriile, în valoare de peste trei miliarde de dolari (2,2 miliarde de euro), şi nu va plăti în avans livrările din iunie (1,66 miliarde de dolari, adică 1,2 miliarde de euro).

Cele două capitale au timp până miercuri seara să decidă dacă acceptă termenii unui compromis potrivit căruia Ucraina să plătească într-o primă fază două miliarde de dolari companiei ruse Gazprom, a precizat Oettinger. Această plată ar include şi o parte din arieratele acumulate de Ucraina faţă de Gazprom pentru livrări efectuate din noiembrie 2013.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-propune-o-foaie-de-parcurs-pentru-solutionarea-conflictului-gazelor-dintre-moscova-si-kiev-12653283
12653283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.