UE introduce noi norme de transparenţă pentru platformele online

Postat la 14 iunie 2019 37 afişări

UE introduce noi norme de transparenţă pentru platformele comerciale online, menite să facă mediul echitabil şi mai previzibil, precum şi să asigure un sistem eficient de obţinere a despăgubirilor.

UE introduce noi norme de transparenţă pentru platformele online

Regulamentul adoptat vineri de Consiliu abordează relaţiile dintre platformele online şi întreprinderi. „Predictibilitatea este esenţială pentru afaceri. Companiile care desfăşoară activităţi prin intermediul platformelor online ar trebui să fie pe deplin conştiente de termenii acestei relaţii şi, atunci când este necesar, să poată solicita despăgubiri rapide şi eficiente. Noul regulament, primul de acest fel din lume, va permite companiilor din UE să profite pe deplin de avantajele economiei digitale”, spune Niculae Bădălău, ministrul Economiei din România

Scopul principal al regulamentului este de a stabili un cadru juridic care să garanteze condiţii şi termeni transparenţi pentru utilizatorii comerciali ai platformelor online, precum şi posibilităţi eficiente de obţinere a despăgubirilor atunci când aceşti termeni şi condiţii nu sunt respectate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
online,
uniunea europeana,
introducere,
norme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.