UE înăspreşte regulile în privinţa bonusurilor bancherilor

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 15 octombrie 2014 52 afişări

Autoritatea europeană de reglementare în sistemul bancar a interzis acordarea unor indemnizaţii speciale pentru angajaţii băncilor, după ce a constatat că acestea încalcă directivele UE privind limitarea bonusurilor bancherilor.

UE înăspreşte regulile în privinţa bonusurilor bancherilor

Potrivit unui raport al Autorităţii Bancare Europene (EBA) publicat miercuri, 39 de bănci din Uniunea Europeană au găsit o nouă modalitate pentru a suplimenta veniturile bancherilor, după introducerea, în 2013, a regulilor care limitează bonusurile în sistem la cel mult două salarii de bază, oferind o serie de indemnizaţii pe baza vechimii sau a valorii de piaţă, relatează Bloomberg.

Băncile au clasificat aceste remuneraţii acordate în afara salariului de bază drept "indemnizaţii fixe", dar raportul EBA arată că ele sunt, de fapt, "plăţi discreţionare temporare" folosite pentru suplimentarea veniturilor angajaţilor, în contravenţie cu regulile UE.

Printre băncile care acordă astfel de indemnizaţii se numără HSBC, cea mai mare bancă europeană în funcţie de capitalizare, RBS, Lloyds şi Barclays.

"Instituţiile care acordă acest tip de indemnizaţii discreţionare trebuie să le recatalogheze drept plăţi variabile şi să îşi modifice politicile în privinţa remunerării angajaţilor pentru a se conforma regulilor UE", se arată în raport.

Autorităţile de reglementare din statele UE au termen până la finele anului pentru a se asigura că băncile îndeplinesc cerinţele privind bonusurile acordate bancherilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-inaspreste-regulile-in-privinta-bonusurilor-bancherilor-13392717
13392717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.