UE discută cu Spania un program de ajutor extern pentru guvernul de la Madrid

Postat la 21 septembrie 2012 14 afişări

Autorităţile UE lucrează în secret la pregătirile pentru un program de salvare a Spaniei şi achiziţii nelimitate de obligaţiuni guvernamentale de către Banca Centrală Europeană (BCE), ajutând Madridul să pună la punct un program de reforme economice care va fi prezentat săptămâna următoare.

Potrivit unor oficiali implicaţi în discuţii, citaţi de cotidianul Financial Times, discuţiile dintre guvernul spaniol şi Comisia Europeană se concentrează pe măsurile cerute de creditorii internaţionali ca parte a unui program de ajutor extern, astfel încât acestea să fie implementate înainte ca sprijinul financiar să fie cerut formal. Un important oficial european a afirmat că negocierile au fost duse direct cu ministrul spaniol de Finanţe, Luis de Guindos. Planul, care urmează să fie prezentat joi, se va concentra pe reformele structurale ale economiei cerute de mult timp de Bruxelles şi mai puţin pe noi taxe şi reduceri de cheltuieli. "Este un fel de «proto-program», dacă ar exista un astfel de cuvânt", a spus acesta. Comisia ar putea cere, însă, noi măsuri de austeritate în octombrie, pentru atingerea ţintelor de deficit stabilite.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
ue,
ajutor,
guvern,
discutii
/actualitate/ue-discuta-cu-spania-un-program-de-ajutor-extern-pentru-guvernul-de-la-madrid-10107417
10107417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.