UE consideră „nejustificată" testarea COVID a călătorilor din China

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 decembrie 2022 93 afişări

Agenţia UE specializată în controlul bolilor a anunţat că testarea călătorilor din China pentru depistarea COVID-19 ar fi „nejustificată".

UE consideră „nejustificată" testarea COVID a călătorilor din China

Italia a fost prima ţară din UE care a anunţat că vrea să-i testeze pe cei care sosesc din China şi, dacă este necesar, să-i pună în carantină.

SUA, Japonia, Taiwan şi India au anunţat şi ele introducerea testelor obligatorii, în timp ce China se confruntă cu o creştere a numărului de persoane infectate cu COVID.

Însă Centrul European de Prevenire şi Control ale Bolilor a anunţat că „nu se aşteaptă ca această creştere să aibă un impact" asupra UE.

Oficialii din domeniul sănătăţii din UE au purtat joi discuţii la Bruxelles despre China.

„Varianta BF7 omicron, care este răspândită în China, este deja prezentă în Europa şi nu a reuşit să devină dominantă. Cu toate acestea, rămânem vigilenţi şi vom fi pregătiţi să folosim frâna de urgenţă dacă este necesar", au declarat reprezentanţii ECDC.

Autorităţile chineze au decis să le permită oamenilor să călătorească liber începând cu 8 ianuarie, după aproape trei ani de restricţii stricte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
china,
testare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.