UE avertizează cinci ţări din Balcani în privinţa posibilităţii de reintroducere a vizelor

Postat la 16 octombrie 2012 50 afişări

Comisia Europeană a avertizat, luni, mai multe ţări din Balcanii de Vest în privinţa unei reintroduceri a vizelor pentru a lupta împotriva solicitărilor de azil abuzive prezentate de cetăţenii acestora la sosirea în statele membre UE.

Şase ţări UE - Germania, Austria, Belgia, Franţa, Luxemburg şi Olanda - au cerut posibilitatea introducerii obiligativităţii vizelor pentru Serbia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Albania şi fosta republică iugoslavă Macedonia pentru a protesta faţă de o creştere considerabilă a cererilor de azil nefondate înaintate de cetăţenii acestor ţări. "Am primit o scrisoare semnată de miniştrii de Interne din şase state membre - pentru a cere un acord cât mai rapid posibil în privinţa unei clauze de salvgardare care să permită reintroducerea vizelor în caz de încălcări grave", a anunţat Michele Cercone, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
vize,
reintroducere,
comisia europeana
/actualitate/ue-avertizeaza-cinci-tari-din-balcani-in-privinta-posibilitatii-de-reintroducere-a-vizelor-10224367
10224367
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.