UE atacă agresiv excesele băncilor: vrea limitarea bonusurilor bancherilor şi mai multă transparenţă

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 01 martie 2013 53 afişări

Uniunea Europeană a pornit cea mai agresivă ofensivă din istoria financiară modernă a Europei împotriva exceselor bancherilor, parlamentarii europeni şi guvernele stabilind un acord prin care bonusurile angajaţilor băncilor sunt limitate la cel mult dublul salariului fix. Înţelegerea obligă, de asemenea, ca începând cu anul 2015 toate instituţiile de credit din UE să raporteze profiturile, subvenţiile şi taxele realizate în fiecare ţară unde au activităţi.

Uniunea Europeană a pornit cea mai agresivă ofensivă din istoria financiară modernă a Europei împotriva exceselor bancherilor, parlamentarii europeni şi guvernele stabilind un acord prin care bonusurile angajaţilor băncilor sunt limitate la cel mult dublul salariului fix. Înţelegerea obligă, de asemenea, ca începând cu anul 2015 toate instituţiile de credit din UE să raporteze profiturile, subvenţiile şi taxele realizate în fiecare ţară unde au activităţi. Acordul, convenit în negocierile pri­vind modalitatea de implementare a re­glementărilor "Basel III" - noul regu­la­ment internaţional privind sectorul fi­nanciar care are ca scop evitarea unei noi crize financiare - este provizoriu şi va trebui aprobat de guvernele şi parla­mentele naţionale, însă comisarul european pentru servicii financiare Michel Barnier crede că nimeni nu va respinge acest compromis.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
excese,
bănci,
limitare,
bonusuri,
bancheri,
transparenţă
/actualitate/ue-ataca-agresiv-excesele-bancilor-vrea-limitarea-bonusurilor-bancherilor-si-mai-multa-transparenta-10620017
10620017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.