UE ar putea avea nevoie de încă 500 de miliarde de euro pentru atenuarea efectelor pandemiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 aprilie 2020 118 afişări

UE ar putea avea nevoie de încă 500 de miliarde de euro pentru atenuarea efectelor pandemiei

Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de 500 de miliarde de euro în plus pentru atenuarea efectelor pandemiei, afirmă Klaus Regling, directorul Mecanismului European de Stabilitate.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au ajuns la un acord săptămâna trecută privind un plan de asistenţă financiară pentru atenuarea efectelor economice generate de criza coronavirusului. Planul are valoarea de 500 de miliarde de euro.

Întrebat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, cum ar putea fi alocate aceste fonduri, Klaus Regling, directorul Mecanismului European de Stabilitate, a răspuns: "Este greu de spus în acest moment. Fondul Monetar Internaţional prevede o recesiune de 7,5% în zona euro, dar spune că ar putea fi chiar mai rău".

"Aş spune că pentru a doua etapă avem nevoie de cel puţin încă 500 de miliarde de euro din partea instituţiilor europene, dar ar putea fi mai mult. De accea, va trebui să putem discuta cu mintea deschisă despre noile instrumente, dar să folosim şi instituţiile existente, întrucât este din ce în ce mai uşor. Inclusiv înainte de toate Comisia Europeană şi bugetul UE. O regândire a fondurilor europene ar putea contribui mult la menţinerea împreună a ţărilor Uniunii Europene", a subliniat Klaus Regling.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.