UE a lansat două investigaţii oficiale împotriva Qualcomm, pentru încălcarea legislaţiei antitrust

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 16 iulie 2015 136 afişări

Comisia Europeană a lansat joi două investigaţii oficiale împotriva Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri pentru dispozitive mobile la nivel mondial, pentru comportament abuziv pe piaţă.

Prima investigaţie va analiza dacă Qualcomm a încălcat legislaţia Uniunii Europene în domeniul concurenţei care interzice folosirea abuzivă a poziţiei dominante pe piaţă pentru a oferi stimulente financiare clienţilor, cu condiţia să cumpere aproape exclusiv cipuri ale companiei, se arată într-un comunicat al Executivului UE.

CE va analiza în cadrul celei de-a doua investigaţii dacă Qualcomm s-a angajat într-o politică agresivă de preţuri, prin practicarea unor preţuri sub nivelul costurilor, pentru a scoate concurenţa de pe piaţă.

"Lansăm aceste investigaţii pentru a ne asigura că furnizorii din sectorul tehnologiei pot concura în funcţie de meritele produselor. Dorim să ne asigurăm că utilizatorii de telefoane mobila sau tablete primesc ceea ce plătesc. Concurenţa este cea mai bună cale de a stimula inovaţia", a declarat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager.

Deschiderea investigaţiilor oficiale înseamnă că CE va analiza cazurile cu prioritate, dar acest fapt nu va influenţa şi rezultatul acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
QUALCOMM,
investigatii
/actualitate/ue-a-lansat-doua-investigatii-oficiale-impotriva-qualcomm-pentru-incalcarea-legislatiei-antitrust-14599937
14599937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.