UE a adaugă trei ţări pe lista sa de paradisuri fiscale

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 octombrie 2022 45 afişări

Miniştrii de finanţe ai Uniunii Europene au adăugat marţi Anguilla, Bahamas şi Insulele Turks şi Caicos pe lista de paradisuri fiscale a UE, extinzând lista la 12 ţări, potrivit Reuters.

UE a adaugă trei ţări pe lista sa de paradisuri fiscale

Insulele Turks şi Caicos, în apropiere de Bahamas şi Cuba, sunt incluse pentru prima dată pe listă. Bahamas şi Anguilla au mai fost incluse o dată pe listă şi apoi au fost scoase.

„Impozitarea echitabilă a întreprinderilor este în beneficiul tuturor. Acesta este motivul pentru care UE şi partenerii internaţionali împărtăşesc un interes comun în combaterea eroziunii bazei de impozitare şi a transferului profiturilor. Cred că toate cele 12 ţări de pe listă îşi vor respecta angajamentele şi vor realiza reformele necesare în domeniul fiscalităţii cât mai curând posibil, astfel încât să poată fi eliminate de pe această listă atunci când o vom revizui din nou, peste 6 luni", a declarat ministrul ceh de finanţe, Zbynek Stanjura, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a UE.

UE ţine cont de această listă în deciziile sale de politică externă privitoare la cooperarea economică cu ţările vizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
paradis fiscal,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.