Udrea, despre reacţiile la dezvăluiri: Arată teama pe care o generează SRI celor cu secrete în dulap

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 31 ianuarie 2015 72 afişări

Elena Udrea a scris, sâmbătă, pe Facebook, despre reacţiile pe care le-au produs dezvăluirile sale făcute în urmă cu o zi, ea arătând că s-a creat panică, pentru că ”a acuzat un general de serviciu secret” şi asta arată ”teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap”.

Elena Udrea a afirmat că ”a văzut reacţiile şi poziţionările unor comentatori publici, dar şi a unor "acoperiţi din presă" după afirmaţiile, pe care şi le asumă total, pe care le-a făcut în interviul de la Hotnews” şi a adăugat că doreşte să facă trei comentarii scurte.

Ea a menţionat că, ”de regulă, când apare un denunţ împotriva unui politician, acesta este fie constatat deja vinovat, fie se spune, corect, justiţia să cerceteze”.

”Când au apărut dezvăluiri despre Florian Coldea (şeful SRI), unii m-au atacat pe mine şi au încercat să îl declare deja nevinovat, înainte de orice acţiune a justiţiei”, a completat Udrea.

Ea a mai spus că ”putem acuza un parlamentar, un ministru, un Prim-Ministru sau chiar un Preşedinte fără probleme”, dar,, ”când am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat panică!”.

”Această reacţie arată teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap, politicieni, presă etc”, a concluzionat deputatul PMP.

Elena Udrea mai spune că ”Justiţia va fi cea care va dovedi dacă denunţul să va fi confirmat de dovezi”.

”Eu am spus ce ştiu şi voi dezvolta afirmaţiile din denunţul penal în faţa anchetatorilor. Personal, mă aştept la absolut orice, înscenări, "dezvăluiri", fotografii etc., pentru că acum vor dori şi mai mult să-mi închidă gura. Important este să fim conştienţi de pericolul uriaş al acestui moment: puterea totală în mâna unui om despre care nu se ştie mai nimic în spaţiul public, dar care deţine secretele tuturor”, a menţionat Elena Udrea, pe Facebook.

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că a depus la DNA un denunţ împotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa, în denunţ fiind amintită şi Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Udrea a precizat că este vorba despre un denunţ în care spune "lucruri despre dl general SRI Florian Coldea" şi în care o aminteşte şi pe Kovesi.

Ea a afirmat în interviu că Sebastian Ghiţă i-a spus că Florian Coldea o urăşte.

Udrea a mai declarat că fostul său soţ Dorin Cocoş i-a relatat că, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea, România TV

Udrea a relatat că, în contextul în care era în campanie şi se vehicula numele fostului ei soţ în dosarul Microsoft, Dorin Cocoş a rugat-o să îi intermedieze o întâlnire cu şeful de atunci al SRI, George Maior şi cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, spunându-i totodată că nu doreşte să "îi apeleze direct" în situaţia dată.

Udrea a precizat că această discuţie avea loc în toamna anului trecut.

"Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV", a precizat ea, menţionând că aceast lucru s-a întâmplat "mai la inceputul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat".

"Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş. Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea", a adăugat Udrea, precizând că nu-şi mai aminteşte numele institutului.

Udrea a mai spus în interviu că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

Udrea a spus că Florian Coldea este "depozitarul tuturor secretelor tuturor", iar pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu Kovesi.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă nu doreşte să se pronunţe asupra ”alegaţiilor” şi ”acuzaţiilor defăimătoare” exprimate de Elena Udrea, ”în contextul intensificării luptei anticorupţie”.

Sava a fost întrebat care este poziţia SRI faţă de acuzaţiile exprimate de Elena Udrea la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

”Referitor la alegaţiile exprimate în spaţiul public cu privire la activitatea SRI şi a reprezentanţilor acestuia, precum şi consecvent principiilor şi misiunii sale profesionale, în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani, Serviciul nu se pronunţă cu privire la declaraţiile unor suspecţi aflaţi în urmărire penală, cu atât mai mult la situaţia unor dosare penale la a căror iniţiere şi instrumentare a contribuit”, a afirmat purtătorul de cuvânt al SRI.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDREA,
COLDEA,
/actualitate/udrea-despre-reactiile-la-dezvaluiri-arata-teama-pe-care-o-genereaza-sri-celor-cu-secrete-in-dulap-13797011
13797011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.