UDMR nu votează abuzul în serviciu din Codul penal, deşi a asigurat cvorumul la şedinţa Senatului

Autor: Diana Grigore Postat la 03 iulie 2018 3964 afişări

UDMR nu votează abuzul în serviciu din Codul penal, deşi a asigurat cvorumul la şedinţa Senatului

Cseke Attila a anunţat, în plenul Senatului, unde vor fi votate modificările la Codul penal, că Uniunea nu va susţine proiectul dacă nu vor fi respinse amendamentele legate de abuzul în serviciu şi eliminarea neglijenţei în serviciu. UDMR a asigurat cvorumul când Opoziţia a ieşit din sală.

“S-au introdus două chestiuni în plus la abuzul în serviciu, şi anume reducerea limitei maxime de pedeapsă de la 7 la 5 ani şi s-a introdus sintagma pentru a obţine pentru sine, soţ, afin sau rudă până la gradul II un folos patrimonial. Cu aceste două chestiuni adăugate, grupul UDMR nu poate să fie de acord. Vă spun ca din dezbatere atunci când amendamentele respinse se susţin, vom vota cele două amendamente care ar rezolva cele două chestiuni, să rămână neglijenţa în serviciu şi abuzul în serviciu să rămână în forma cerută de CCR. Dacă acest lucru nu se întâmplă, UDMR nu va putea susţine propunerea legislativă", a anunţat liderul senatorilor UDMR, Cseke Atila, de la tribuna Senatului.

UDMR a asigurat la şedinţa plenului de marţi, după ce Opoziţia a decis să boicoteze votul pe proiectul care aduce modificări Codului penal şi a ieşit din sală. După 15 minute de la începerea şedinţei, aleşii UDMR au intrat în sală, la scurt timp după ce USR, PNL şi PMP au decis să părăsească plenul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDMR,
SENAT,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.