Ucrainenii şi rebelii proruşi luptă pentru a cuceri teritoriu înaintea negocierilor de la Minsk

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 10 februarie 2015 52 afişări

Rebeli proruşi au asediat oraşul ucrainean Debalţeve, unde au fost ucişi luni nouă membri ai trupelor guvernamentale şi şapte civili, iar confurntările armate sunt aprige înaintea negocierilor de pace prevăzute miercuri la Minsk, relatează Euronews.

Potrivit postului paneuropean, forţele guvernamentale s-au retras la patru kilometri de acest important nod rutier.

Teritoriul pierdut de o parte şi câştigat de alta va avea impact asupra poziţiilor de negociere în vederea unui armistiţiu la Minsk.

Localitatea Vuhlehirsk - în prezent devastată, dar care avea în trecut aproximativ 9.000 de locuitori - a fost cucerită de către insurgenţii proruşi.

În zonă au fost observate camioane marcate cu inscripţia "ajutor umanitar din Federaţia rusă", dar potrivit unor surse citate de post, acestea ar transporta combustibil şi păreau să se îndrepte către fieful separatist de la Doneţk.

Confruntările armate s-au intensificat, de asemenea, în localităţi care se află departe de linia frontului.

Bombardamente au determinat sute de locuitori să fugă. Mulţi s-au retras la Slaviansk, în speranţa de a găsi hrană şi un adăpost până când vor decide ce să facă mai departe.

"Au fost bombardamente. Am plecat pentru că era imposibil să trăim acolo cu copii. Una dintre case a fost distrusă deja. Iar acum nu mai avem nici apartamentul pe care-l închiriam înainte. S-a dus. Acum totul este în flăcări, arde. Şi nu văd să avem unde să ne ducem", a declarat o locuitoare din Debalţeve.

Aproape un milion de persoane au fost deplasate din cauza violenţelor din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
RUSIA
/actualitate/ucrainenii-si-rebelii-prorusi-lupta-pentru-a-cuceri-teritoriu-inaintea-negocierilor-de-la-minsk-13813103
13813103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.