Ucraina spune că a fost supusă astăzi unui "bombardament masiv" venit din Belarus. Alexander Lukaşenko se întâlneşte astăzi cu Vladimir Putin

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 25 iunie 2022 70 afişări

Ucraina a declarat că a fost supusă sâmbătă unui "bombardament masiv" din partea Belarusului, un aliat al Rusiei care nu este implicat oficial în conflict, relatează France24.

 

Douăzeci de rachete au vizat satul Desna din nordul regiunii Cernigiv, a precizat comandamentul militar din nordul Ucrainei într-un comunicat, adăugând că a fost lovită infrastructura, dar că nu au fost raportate încă victime. Belarus a oferit sprijin logistic Moscovei de la invazia din 24 februarie, în special în primele săptămâni, şi, ca şi Rusia, a fost vizat de sancţiuni occidentale - dar nu este implicat oficial în conflict.

"Lovitura de astăzi este direct legată de eforturile Kremlinului de a atrage Belarusul ca şi cobeligerant în războiul din Ucraina", a declarat serviciul de informaţii ucrainean. Loviturile au avut loc înaintea unei întâlniri planificate sâmbătă, la Sankt Petersburg, între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său, Alexander Lukaşenko.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
belarus,
bombardament,
rusia,
vladimir putin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.