Ucraina se va putea aproviziona cu gaze naturale din UE, anunţă comisarul european Lewandowski

Postat la 27 martie 2014 31 afişări

Ucraina, foarte dependentă de gazele naturale din Rusia, va putea importa gaze din Uniunea Europeană, a anunţat miercuri comisarul european pentru Buget, Janusz Lewandowski.

Ucraina se va putea aproviziona cu gaze naturale din UE, anunţă comisarul european Lewandowski

 "Am ajuns la un acord privind posibilitatea de a furniza Ucrainei gaze naturale provenind din Slovacia şi apoi din Polonia şi Ungaria", a declarat Lewandowski pentru agenţia poloneză PAP.

"Acesta este un prim acord foarte important pentru securitate", a apreciat comisarul după ce a participat miercuri la o şedinţă a Guvernului de tranziţie de la Kiev.

Gazele naturale importate din Rusia reprezintă majoritatea din consumul Ucrainei. În 2006 şi 2009, conflictele dintre Kiev şi Moscova au provocat întreruperi în livrările de gaze naturale din Rusia spre statele din Uniunea Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ucraina-se-va-putea-aproviziona-cu-gaze-naturale-din-ue-anunta-comisarul-european-lewandowski-12342255
12342255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.