UBS: Defaultul creditelor în franci elveţieni din Europa de Est poate amplifica criza din zona euro

Postat la 24 august 2011 8 afişări

Dificultăţile de rambursare a creditelor în franci elveţieni de către clienţii băncilor occidentale din Europa de Est ar putea duce la agravarea crizei datoriilor suverane din zona euro, potrivit UBS Wealth Management.

UniCredit, Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International şi Bayerische Landesbank au acordat unor clienţi din Ungaria, Polonia şi Croaţia împrumuturi în valoare de 80 de miliarde de franci elveţieni, a declarat Kilian Reber, analist în pieţe emergente la UBS, transmite Bloomberg.

Beneficiarii acestor împrumuturi se confruntă cu creşterea ratelor după ce francul s-a apreciat cu 9,5% faţă de forint, cu 14% faţă de zlot şi 9% faţă de kuna, în ultimele trei luni.

"Stresul tot mai mare legat de creditele în franci acordate ungurilor, polonezilor şi croaţilor poate provoca şocuri în zona euro", a afirmat Reber într-un interviu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franci elveţieni,
criza,
Europa de Est
/actualitate/ubs-defaultul-creditelor-in-franci-elvetieni-din-europa-de-est-poate-amplifica-criza-din-zona-euro-8649997
8649997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.