Uber se îndreaptă către tărâmul maşinilor fără şofer: a achiziţionat un startup ce dezvolta tiruri fără şofer pentru 680 de milioane de dolari

Postat la 24 august 2016 180 afişări

Uber se îndreaptă către tărâmul maşinilor fără şofer: a achiziţionat un startup ce dezvolta tiruri fără şofer pentru 680 de milioane de dolari

Uber a anunţat zilele trecut că a achiziţionat Otto, startup ce dezvoltă tiruri fără şofer, pentru nu mai puţin de 680 de milioane de dolari. Întreaga echipă Otto se va muta în ograda Uber, inclusv fostul şef al diviziei automobilelor autonome de la Google, Anthony Levandowski şi vor lucra la proiectul automobilelor autonome dezvoltat de Uber.

Mai mult, Uber şi Volvo au încheiat un parteneriat de 300 de milioane de dolari pentru a dezvolta maşini care se conduc singure, iar proiectul va ajunge pe străzile din Pittsburgh, Pennsylvania în decursul acestei luni, potrivit Reuters.

Parteneriatul vizează în primă fază implementarea tehnologiei de conducere automată pe SUV-ul XC90 al companiei suedeze. Se preconizează că investiţiile vor fi suportate în mod egal de ambele companii, a scris Bloomberg.

Teoretic, Uber va cumpăra maşini Volvo şi abia apoi va instala tehnologia de conducere automată, care va trebui să îndeplinească nevoile serviciului de ride-sharing. Iar Otto se pricepe foarte bine la asta. Startup-ul nu avea de gând să construiască tiruri, ci software-ul care urma să fie instalat pe camioane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.