Twitter adoptă o "pastilă otrăvită", care ar dilua pe oricine ar acumula o participaţie de peste 15% în companie, pentru a-l opri pe Elon Musk să facă o preluare ostilă

Autor: Ştefan Stan Postat la 16 aprilie 2022 24 afişări

Twitter adoptă o "pastilă otrăvită", care ar dilua pe oricine ar acumula o participaţie de peste 15% în companie, pentru a-l opri pe Elon Musk să facă o preluare ostilă

Twitter a adoptat vineri o "pastilă otrăvită" pentru a limita capacitatea lui Elon Musk de a-şi majora participaţia la platforma de socializare, în condiţiile în care o firmă de achiziţii a apărut pentru a contesta oferta sa de 43 de miliarde de dolari pentru companie.

Thoma Bravo, o firmă de private equity axată pe tehnologie, care avea în administrare active în valoare de peste 103 miliarde de dolari la sfârşitul lunii decembrie, a informat Twitter că analizează posibilitatea de a pregăti o ofertă, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune.

Nu este clar cât de mult ar fi pregătită să ofere Thoma Bravo şi nu există nicio certitudine că o astfel de ofertă rivală se va materializa, au avertizat sursele, care au cerut să nu fie identificate deoarece chestiunea este confidenţială.

Un purtător de cuvânt al Thoma Bravo a refuzat să comenteze, în timp ce reprezentanţii Twitter nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii. New York Post a relatat joi că Thoma Bravo ia în considerare o ofertă pentru Twitter.

Twitter a declarat vineri că a adoptat o pastilă otrăvită care ar dilua pe oricine ar acumula o participaţie de peste 15% în companie prin vânzarea mai multor acţiuni altor acţionari la un preţ redus. Cunoscută în mod oficial ca un plan de drepturi ale acţionarilor, pilula otrăvită va fi în vigoare timp de 364 de zile.

Măsura nu l-ar împiedica pe Musk să îşi prezinte oferta direct acţionarilor Twitter prin lansarea unei oferte publice de cumpărare. În timp ce pilula otrăvită i-ar împiedica pe majoritatea acţionarilor Twitter să îşi vândă acţiunile, oferta de cumpărare le-ar permite acestora să îşi înregistreze sprijinul sau dezaprobarea faţă de oferta lui Musk.

"Este o măsură defensivă previzibilă pentru consiliul de administraţie care nu va fi privită pozitiv de acţionari, având în vedere potenţiala diluţie şi mişcarea neprietenoasă pentru achiziţii", a scris vineri pe Twitter Dan Ives, analist la Wedbush.

Interesul Thoma Bravo ridică spectrul mai multor firme de private equity care se luptă pentru Twitter. Industria globală de private equity stă pe aproximativ 1.800 de miliarde de dolari în pulbere uscată, potrivit furnizorului de date Preqin. Spre deosebire de marile conglomerate tehnologice, majoritatea firmelor de buyout nu s-ar confrunta cu restricţii antitrust în cazul achiziţionării Twitter.

Rămâne posibil ca o firmă de private equity să stimuleze oferta lui Musk prin crearea unui parteneriat cu acesta, mai degrabă decât prin contestarea sa. Cu toate acestea, criticile lui Musk cu privire la faptul că Twitter se bazează pe publicitate pentru cea mai mare parte a veniturilor sale au făcut ca unele firme de private equity să fie reticente în a face echipă cu el, au declarat surse din industrie. Acest lucru se datorează faptului că un flux de numerar puternic face mult mai uşoară finanţarea unei achiziţii cu efect de levier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
adoptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.