Turism rustic „perfect”: Turiştii dintr-o staţiune din România, nevoiţi să-şi scurteze sejurul deoarece au curent cu porţia

Postat la 12 septembrie 2019 52 afişări

Staţiunea Poiana Mărului, din judeţul Caraş-Severin, este alimentată cu energie electrică cu ajutorul unui generator, de patru zile, ca urmare a unei avarii la reţea. Administratorii pensiunilor susţin că primesc curent doar câteva ore pe zi, astfel că turiştii şi-au scurtat sejurul.

Turism rustic „perfect”: Turiştii dintr-o staţiune din România, nevoiţi să-şi scurteze sejurul deoarece au curent cu porţia

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, ca urmare a unor avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică, în staţiunea Poiana Mărului curentul este asigurat de către furnizor prin intermediul unui generator, de patru zile.

„Avariile la reţeaua de alimentare nu sunt cauzate de fenomene meteo extreme. Generatorul a fost oprit pentru perioadele necesare alimentării cu combustibil. Teoretic, localnicii ar trebui să nu aibă curent doar câteva minute, timp în care este alimentat generatorul. Conform informaţiilor primite de la furnizorul de energie electrică, s-au întreprins deja demersuri pentru remedierea defecţiunilor. Se estimează că avaria va fi remediată până la sfârşitul zilei de 12 septembrie”, a informat ISU Caraş-Severin.

Pe de altă parte, localnicii se plâng de faptul că în ultimele zile au avut energie electrică cu porţia, doar câteva ore pe zi. În aceste condiţii, administratorul unei pensiuni din zonă a spus că turiştii şi-au scurtat sejurul.

„De patru zile este problema aceasta. Furnizorul de curent electric a lăsat în zonă un generator pe care uită să-l alimenteze cu motorină. Dimineaţa nu avem curent, la prânz nu avem, la fel se întâmplă şi la cină. Ieri (n.r. miercuri), nu am avut energie electrică de la 3.00 până la 11.00, apoi iar s-a luat, în condiţiile în care nu plouă, nu ninge. Ieri am fost în locaţia în care se află generatorul şi am scris pe el <Alimentează-mă>. (...) Astăzi, de la ora 6.00 nu avem curent. Ne pleacă turiştii, şi-au scurtat sejurul. Degeaba este zona frumoasă, dacă nu au condiţii să locuiască, nu pot să stea fără apă. Noi avem la pensiune un generator, dar nu poate face faţă, se încălzeşte şi atunci trebuie oprit. Este ceva penibil ce se întâmplă. Acum avem 20 de turişti din Polonia şi Cehia”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Maria Novacescu, administratorul unei pensiuni din Poiana Mărului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
sejur,
statiune,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.