Turcia şi-a angajat o firmă de PR după lovitura de stat eşuată

Autor: Florin Casota Postat la 05 august 2016 151 afişări

Turcia şi-a angajat o firmă de PR după lovitura de stat eşuată

Guvernul turc a angajat firma de relaţii publice APCO Worldwide pentru a presta "comunicarea de criză" după lovitura de stat eşuată de luna trecută, scrie publicaţia The Hill

Tucia va plăti 74.200 de dolari către APCO pentru două săptămâni de muncă (1-15 august), potrivit documentelor depuse la departamentul de justiţie al ţării.

APCO Worldwide va oferi servicii precum "relaţia cu mass-media, comunicarea de criză, stabilirea strategiei de social media şi menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor cu Statele Unite", potrivit contractului semnat de APCO şi guvernul turc.

La 15 iulie 2016 a avut loc o tentativă eşuată de lovitură de stat în Turcia organizată de Consiliul Păcii, un grup de militari din cadrul Forţelor armate ale Turciei. Lovitura de stat a fost confirmată atât de prim-ministrul Binali Yıldırım, cât şi de preşedintele Recep Tayyip Erdoğan care a chemat populaţia în stradă. Şeful Statului Major Hulusi Akar a fost luat ostatic, apoi a fost eliberat. Peste 290 de persoane au fost ucise la Ankara şi Istanbul în timpul confruntărilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.