Turcia atacă noile taxe vamale americane la Organizaţia Mondială a Comerţului

Postat la 21 august 2018 28 afişări

Turcia a declanşat un litigiu la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) privind taxele vamale americane adiţionale, impuse cu ocazia tensiunilor diplomatice izbucnite pe fondul reţinerii preotului american Andrew Brunson de către autorităţile turce, precum şi de refuzul acestora de a-l elibera.

Turcia atacă noile taxe vamale americane la Organizaţia Mondială a Comerţului

Potrivit unui comunicat transmis luni de Turcia către OMC, măsurile aplicate de Statele Unite la data de 10 august sunt incompatibile cu prevederile Acordului General pentru Tarife şi Comerţ (GATT). În plus, însăşi justificarea noilor taxe prin intermediul prevederilor Secţiunii 232 a Actului de Expansiune Comercială (Trade Expansion Act) ar fi incompatibilă cu GATT.

Litigiul se referă la taxele vamale impuse Turciei de către SUA pe 10 august şi intrate în vigoare pe 13 august. Acestea au vizat produsele turceşti din oţel şi au fost crescute de la 25% la 50%. Ulterior, preşedintele Donald Trump a ameninţat şi cu creşterea taxelor vamale şi pe produsele turceşti din aluminiu, de la 10% la 20%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.