Turbulenţele de pe pieţele financiare ar putea întârzia privatizările în Europa

Postat la 22 august 2011 11 afişări

Turbulenţele de pe pieţele financiare ar putea întârzia planurile de privatizare ale unor guverne europene, precum Grecia, România şi Rusia, ţările care îşi pot permite să aştepte urmând să amâne vânzarea activelor, în timp ce celelalte state caută alte variante, se arată într-o analiză Reuters.

Deprecierea puternică a acţiunilor a tăiat cu miliarde de euro valoarea companiilor de stat în luna august, ridicând semne de întrebare privind perspectiva planurilor de privatizare ale multor ţări europene, precum Grecia, Portugalia, Rusia, Polonia şi România. "Deciziile finale nu au fost luate încă, dar va fi un impact masiv privind ce poate fi făcut la valori acceptabile", comentează un bancher londonez. Unele ţări riscă să rateze obiective de finanţare asumate în cadrul acordurilor de ajutor extern dacă nu efectuează privatizările planificate. Pe de altă parte, băncile de investiţii ar putea pierde comisioane de milioane de euro. Printre statele aflate în criză de timp se numără Grecia, care s-a angajat să atragă 50 miliarde euro până în 2015 din vânzarea activelor statului în cadrul acordului de finanţare externă convenit la sfârşitul lunii iulie cu partenerii din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
turbulente,
piete financiare,
europa
/actualitate/turbulentele-de-pe-pietele-financiare-ar-putea-intarzia-privatizarile-in-europa-8641599
8641599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.