Trump susţine că tarifele determină companiile să plece din China, un acord nu poate fi 50-50/ Preşedintele SUA: Beijingul vrea să „preia controlul lumii”

Postat la 20 mai 2019 48 afişări

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că tarifele aplicate produselor din China determină companiile să-şi mute producţia către Vietnam şi alte ţări asiatice, adăugând că o înţelegere cu China nu ar putea aduce beneficii egale celor două state, ci trebuie să favorizeze SUA, informează Reuters.

Trump susţine că tarifele determină companiile să plece din China, un acord nu poate fi 50-50/ Preşedintele SUA: Beijingul vrea să „preia controlul lumii”

Într-un interviu acordat de către Trump unui post de televiziune din SUA, acesta a susţinut că Statele Unite şi China „au avut o afacere foarte puternică, iar China a decis să schimbe acest lucru, motiv pentru care s-a recurs la aplicarea tarifelor”.

Între cele două state nu au mai fost programate alte negocieri comerciale de la ultima rundă încheiată pe 10 mai, zi în care Trump a majorat rata de tarifare pentru produsele din China cu 10%, la 200 de miliarde de dolari. Mişcarea a apărut ca răspuns la încercările Chinei de a modifica o înţelegere despre care oficialii americani au spus că a fost, în mare parte, acceptată de către ambele părţi.

Preşedintele SUA a afirmat, în cadrul aceluiaşi interviu, că „ar fi fericit să păstreze tarifele asupra produselor chinezeşti”, Statele Unite câştigând cel puţin 100 de miliarde de dolari în urma acestora, adăugând însă că se aşteapta la o dorinţă din partea Chinei de a încheia o înţelegere, „ţara fiind total ucisă de aceste tarife”.

Donald Trump a afirmat, de asemenea, că înaintea ultimei runde de negocieri i-a atras atenţia secretarului general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, asupra faptului că o înţelegere între cele două state nu ar putea fi „50-50”, trebuind să favorizeze SUA, având în vedere istoria practicilor comerciale ale Chinei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,
tarife,
presedinte,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.