Trump nu e singura problemă a chinezilor: Oţelăriile din China reclamă o deteriorare a businessului din cauza importurilor ieftine de oţel din UE şi Japonia

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 iulie 2018 98 afişări

Trump nu e singura problemă a chinezilor: Oţelăriile din China reclamă o deteriorare a businessului din cauza importurilor ieftine de oţel din UE şi Japonia

China a anunţat astăzi că va lansa o investigaţie cu privire la importurile de oţel inoxidabil ale ţării, în valoare de 1,3 miliarde de dolari, după ce o serie de oţelării din mediul privat s-au plâns că ritmul importurilor le afectează businessul şi industria locală, potrvit Reuters.

Ministerul Comerţului a anunţat astăzi că investigaţia va viza importurile de oţel inoxidabil din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, care aproape s-au triplat anul trecut.

Mutarea vine în urma unor sesizări din partea Shanxi Taigang Stainless Steel, şi din partea altor patru oţelării deţinute de stat, printre care divizia de oţel inoxidabil a Baosteel. Acest grup de companii acuză importurile pentru preţurile în scădere de pe piaţă.

China produce şi consumă aproximativ jumătate din oţelul inoxidabil din lume, utilizat la construcţia clădirilor pentru că protejează structura împotriva coroziunii.

În timp ce plângerea vizează opt producători străini, include de asemenea şi o listă de companii chinezeşti.

Anumite companii din mediul privat şi-au construit fabrici de oţel inoxidabil în Indonezia în ultimii ani, datorită costurilor scăzute de producţie.

O parte semnificativă din producţia Indoneziei a fost vândută către China, atrag atenţia analiştii.

Creşterea rapidă a importurilor a afectat piaţa din China, potrivit plângerii depuse de Shanxi Taigang împreună cu celelalte companii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
importuri,
china,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.