Trump, întâlnire-fulger în Polonia. „Colaborăm pentru combaterea acţiunilor Rusiei”. Anul viitor, întâlnirea se mută în România

Postat la 06 iulie 2017 163 afişări

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că Statele Unite cooperează cu Polonia pentru a combate „comportamentul destabilizator" al Rusiei şi a cerut din nou statelor membre NATO să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de organizaţia de securitate.

Trump, întâlnire-fulger în Polonia. „Colaborăm pentru combaterea acţiunilor Rusiei”. Anul viitor, întâlnirea se mută în România

Summitul „Iniţiativei celor Trei Mări” se va desfăşura anul viitor în România, au declarat surse prezidenţiale, pentru Mediafax. La summit vor participa 12 şefi de state din Europa Centrală şi de Est. Anul acesta, întâlnirea este organizată de Polonia şi Croaţia. Iniţiativa, care reuneşte statele europene din jurul Mării Negre, Adriatice şi Baltice, vizează întărirea relaţiilor în domenii precum energie, transporturi, telecomunicaţii sau protecţia mediului, conform Administraţiei Prezidenţiale. Preşedintele Klaus Iohannis participă şi el la întâlnire.

Preşedintele american a lăudat Polonia pentru „îndeplinirea obligaţiilor financiare" ca membru NATO. În cursul conferinţei de presă cu omologul său polonez, Andrzej Duda, preşedintele Trump a menţionat şi recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord, afirmând că autorităţile de la Phenian „se comportă într-o manieră foarte, foarte periculoasă" şi avertizând că „ceva va trebui făcut în acest sens”.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.