Tribunalul Constanta a decis ca Rompetrol Rafinare nu mai datoreaza niciun ban statului

Postat la 27 iunie 2011 13 afişări

Tribunalul Constanta a decis, vineri, ca Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), din grupul Rompetrol, nu mai datoreaza statului niciun ban din creanta in valoare de 603 milioane de dolari convertita in obligatiuni in 2003, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

"Tribunalul Constanta a fost de acord cu pozitia Rompetrol Rafinare, conform careia, in 30 septembrie 2010, s-a stins creanta statului roman rezultand din conventia de emisiune incheiata la 5 decembrie 2003 intre Rompetrol Rafinare si statul roman", au afirmat sursele. In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati. Scadenta rascumpararii obligatiunilor a fost 30 septembrie 2010, dar pana la acea data Rompetrol Rafinare a rascumparat obligatiuni in valoare de doar 71 milioane dolari si a platit dobanzi aferente de 24 milioane dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
rompetrol rafinare,
datorii,
stat
/actualitate/tribunalul-constanta-a-decis-ca-rompetrol-rafinare-nu-mai-datoreaza-niciun-ban-statului-8395388
8395388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.