Trei zile pentru vot în Diaspora. Iohannis a promulgat legea care extinde perioada electorală

Postat la 23 iulie 2019 63 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea în materie electorală, prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la trei zile, a anunţat şeful statului. Legea introduce, de asemenea, votul prin corespondenţă şi votul electronic.

Trei zile pentru vot în Diaspora. Iohannis a promulgat legea care extinde perioada electorală

„Promulg astăzi, acum şi aici Legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de aşi exercită dreptul de vot fără a mai fi nevoiţi să aştepte ore în şir la coadă şi fără să se teamă că nu vor putea să voteze pană la închiderea urnelor. Aşadat legea este promulgată. Nouă lege introduce vootul anticipat, permite votul prin corespondentă şi reprezintă un prim pas menit să creeze condiţii pentru exercitarea dreptului de vot pentru toţi cetăţenii. Solicit Guvernului, MAI, MAE şi AEP să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru punerea în aplicare a legii şi pentru organizarea în bune condiţii a votului. De asemenea, fac apel la parlamentarii români de diasporă, la membri ai corpului diplomatic, la partidele politice, la societatea civilă, dar şi la mass-media să informeze populaţia cu privire la noile prevederi ale legii”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.