Trei sferturi dintre multinaţionalele din România estimează venituri mai mici cu până la 25% la finalul anului

Autor: Cristina Bellu Postat la 26 iunie 2020 51 afişări

Aproape trei sferturi dintre companiile multinaţionale din România care activează în domenii precum retail, FMCG, IT&C, servicii, industrie sau farma, estimează că veniturile totale vor scădea cu mai puţin de 25% în 2020, comparativ cu anul 2019, ca efect al crizei sanitare.

Trei sferturi dintre multinaţionalele din România estimează venituri mai mici cu până la 25% la finalul anului

Aproape trei sferturi dintre companiile multinaţionale din România care activează în domenii precum retail, FMCG, IT&C, servicii, industrie sau farma, estimează că veniturile totale vor scădea cu mai puţin de 25% în 2020, comparativ cu anul 2019, ca efect al crizei sanitare.

În acelaşi timp, aproape jumătate dintre entităţile din România ale grupurilor multinaţionale indică scăderea marjei de profit din tranzacţiile cu părţile afiliate, în timp ce 4 din 10 companii consideră că eventualele cheltuieli generate de criza COVID-19 nu vor fi rambursate de grup, arată datele unui sondaj realizat de PwC România în perioada aprilie-mai 2020.

”Politicile de preţuri de transfer au fost gândite şi aplicate de companii într-o perioadă de creştere economică şi, prin urmare, acum sunt reanalizate. Grupurile evaluează impactul pe termen mediu şi lung al pandemiei, luând în calcul măsuri pentru eficientizarea şi reducerea costurilor”, spune Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

El consideră că evoluţia relaţiilor cu părţile afiliate prezintă o doză mare de incertitudine, nefiind clar în ce măsură grupurile mamă vor decide să susţină entităţile locale pentru a-şi acoperi pierderile suferite în perioada de întrerupere a activităţii.

În ceea ce priveşte lichiditatea, majoritatea companiilor spun că au avut suficient numerar pentru a-şi susţine activitatea, iar în eventualitatea unor probleme majore, 6 din 10 au indicat renegocierea condiţiilor de plată, fără a contracta noi finanţări, şi doar 20% ia în calcul opţiunea de a obţine fonduri suplimentare de la terţi.

Principalele cheltuielile extraordinare generate de criza COVID-19  sunt legate de forţa de muncă, siguranţa la locul de muncă (echipamente, dezinfectanţi), şi cele legate de logistică.

Datele sondajului realizat de PwC România mai arată că 15% dintre companiile  multinaţionale din România estimează scăderea veniturilor cu procente între 25 şi 50%, în timp ce 14% anticipează pierderi operaţionale ca urmare a disfuncţionalităţilor din economie şi 14% scăderea cererii din partea afiliaţilor.

“Cheltuielile generate de COVID-19 vor fi trecute ca pierderi locale de 25% dintre companii şi doar 20% spun că există şansa de a împărţi cheltuielile între afiliaţi”, mai precizează analiza PwC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
multinationale,
pwc,
estimare,
venituri

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ALEPH STORY: Alţii au spitale, noi avem machete. Cum au reuşit autorităţile din Madrid să construiască în numai 3 luni un spital, iar în România durează 30 de ani? O discuţie cu Dana Ciriperu, ZF, şi Ioana Răduca, Aleph News

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
Riadul neagă orice împlicare în asasinarea directorului programului  nuclear din Iran: „Nu este politica Arabiei Saudite să se lanseze în asasinate” Riadul neagă orice împlicare în asasinarea directorului programului nuclear din Iran: „Nu este politica Arabiei Saudite să se lanseze în asasinate”
Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă
MonitorulApararii
Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum
1 Decembrie, prin ani. Povestea continuă
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand: O spun foarte ferm. Nu vom ceda în faţa nimănui Clotilde Armand: O spun foarte ferm. Nu vom ceda în faţa nimănui
Nicuşor Dan anunţă cu cine votează la parlamentare
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.