Trei sferturi din orasul american Joplin a disparut in urma unei tornade

Postat la 23 mai 2011 20 afişări

Orasul Joplin din statul american Missouri a fost devastat in proportie de 75 la suta de tornada de duminica noaptea, soldata cu morti si raniti, relateaza CNN.

"As spune ca 75 la suta din oras a disparut", a declarat Kathy Dennis, reprezentant al Crucii Rosii americane. Autoritatile locale au anuntat ca multi locuitori sunt prinsi sub daramaturi, iar cladirea spitalului regional St. John a suferit avarii structurale dupa ce a fost lovita in plin de tornada. Conform presei locale, in cladire au izbucnit mai multe incendii. Una dintre fatadele spitalului, construita din sticla, a fost distrusa complet, iar echipele de interventie evacueaza cladirea, a declarat Ray Foreman, meteorolog la postul KODE din Joplin. Primarul din Joplin a declarat stare de dezastru la nivel local, iar guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a activat Garda Nationala pentru a acorda asistenta orasului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
joplin,
tornada,
disparitie,
oras
/actualitate/trei-sferturi-din-orasul-american-joplin-a-disparut-in-urma-unei-tornade-8279630
8279630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.