Trăsătura de personalitate care îi deosebeşte pe oamenii geniali de cei obişnuiţi

Postat la 27 decembrie 2022 607 afişări

Trăsătura de personalitate care îi deosebeşte pe oamenii geniali de cei obişnuiţi

Dr. Grant Hilary Brenner este psihiatru şi membru al Asociaţiei Americane de Psihiatrie.

El a scris un articol în Psychology Journal în care vorbeşte despre înzestrare.

„Copiii geniali sunt adesea stigmatizaţi, etichetaţi ca fiind ciudaţi sau antisociali şi sunt mai predispuşi să fie hărţuiţi sau excluşi”, a explicat psihiatrul.

Dr. Grant Hilary Brenner este psihiatru şi membru al Asociaţiei Americane de Psihiatrie. El a scris un articol în Psychology Journal în care vorbeşte despre înzestrare.

„Indivizii înzestraţi şi cei care nu sunt înzestraţi se confruntă cu lupte dificile, care adesea nu se manifestă decât mai târziu în viaţă, deşi, din ce în ce mai mult, munca asupra copiilor „profund înzestraţi” creează spaţiu pentru ca aceştia să se dezvolte mai devreme în mediile educaţionale tradiţionale”, spune Brenner.

„Copiii geniali sunt adesea stigmatizaţi, etichetaţi ca fiind ciudaţi sau antisociali şi sunt mai predispuşi să fie hărţuiţi sau excluşi”, a explicat psihiatrul. „Deoarece talentul este prost înţeles, mediile educaţionale, sociale şi profesionale pot contribui la problemele sociale prin faptul că nu reuşesc să ofere un cămin pentru astfel de persoane. De asemenea, spre deosebire de cei cu diferenţe de învăţare tradiţionale, este mai dificil să vezi unde poate crea provocări talentul, când există atât de multe aspecte pozitive”, adaugă el.

„Potrivit Institutului Davidson, persoanele înzestrate prezintă următoarele tendinţe: înţelegere rapidă, înţelegere intuitivă a elementelor fundamentale, tendinţă spre complexitate, nevoia de precizie, aşteptări ridicate, interese divergente şi un simţ al umorului excentric”, explică expertul.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
personalitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.